Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

petak, 1. srpnja 2011.

Predsjednik Josipović uručio priznanja

U prigodi dana Državnosti, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je odlikovanja jednom broju branitelja, umjetnika, znanstvenika, humanitarnih djelatnika i građana.

Na prijedlog Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, a uz potporu Zajednice Udruga Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, u prigodi Dana državnosti, odlikovao je Tripa Schuberta, tajnika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore ordenom "Red hrvatskog pletera".

"Red hrvatskog pletera" dodijeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, a u ovom slučaju i za poseban doprinos na uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa naše dvije Države.
U pozdravnom govoru Josipović je naglasio da su svi dobitnici ordena svojim predanim radom na različitim područjima djelovanja dali svoj doprinos Hrvatskoj.

„Vaš rad često je samozatajan i mnogi ga ne prepoznaju", rekao je predsjednik Josipović odlikovanima, dodajući kako neke od njih često ne prate ni mediji. "Ali, vaš rad je temelj ove zemlje koji je najveće blago koje možete dati domovini i siguran sam da ćete vi i vaše kolege i prijatelji nastaviti raditi ono što ste i do sada radili.“
(Foto: Tamara Pollak, službeni fotograf , Ured Predsjednika)