Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

petak, 23. travnja 2010.

Djeca u Šibeniku

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore i Grada Šibenika, djeca iz Boke, polaznici dopunske nastave na hrvatskom jeziku, boravila su od 23. do 25.4. 2010. u Šibeniku. Sve je počelo tako što je na jednoj od sjednica Školskog odbora prof. Marina Bastašić predložila da djeca koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ove godine posjete Šibenik. Ideja se počela realizirati na Tripundanskom balu, kada je tajnik HGDCG Tripo Schubert o tome razgovarao s predsjednikom Šibenske narodne glazbe Darkom Gulinom, koji je odmah prihvatio osigurati kontakte i pomoći u organiziranju ovog izleta. U projekt se aktivno uključila predsjednica podružnice HGDCG Tivat Ljerka Sindik, te s druge strane vodstvo Grada Šibenika, koje je sufinanciralo boravak djece i za svo vrijeme boravka brinulo da boravak bude i ugodan i dobro osmišljen.
Djecu iz Boke ispred osnovne škole Vidici dočekali su ravnatelj Darko Relja, predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović, koji je iskazao dobrodošlicu u ime Grada Šibenika i poželjeo da djeca prigodom ovog boravka nauče što više o Hrvatskoj. Učenici škole Vidici su priredili prigodan program. Dogovoren je uzvratni posjet djece iz Šibenika Boki, a razmijenjeni su prigodni pokloni. Ravnatelj je uručio i knjige za knjižnicu HGDCG.
Gostima i domaćinima nakon ručka se pridružila vodič Jasenka Ramljak i predsjednica društva Naša djeca Mira Jušić, te su krenuli u obilazak Šibenika.
Nakon obilaska grada uputili su se ka luci gdje je bio usidren brod redovne linije ka otoku Prvić, gdje su bili smješteni. Sjutradan su obišli Vodice i Nacionalni park Krka, brod Kraljica mora, Tvrđavu sv. Mihovila, te dan završili posjetom Šibenskoj glazbi.
FOTO GALERIJA DJECA U ŠIBENIKU