Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

nedjelja, 18. srpnja 2010.

Hrvatske svjetske igre

Na Drugim Hrvatskim svjetskim igrama u Zadru 18 - 23.7. 2010. natjecatelji iz Crne Gore postigli su izniman uspjeh: nogometaši i vaterpolisti osvojili su zlatne medalje u ekipnim natjecanjima, tenisači Zvonko Usanović i Klaudio Katelan osvojili su zlato u dublu, pojedinačno srebro i broncu u kategoriji veterana. Brončanu medalju u plivanju 50 m slobodno osvojio je Marin Restović, a broncom se okitio i boćar Mato Krstović. Delegacija od 26 sportaša vratila se sa ukupno 26 medalja, a uspjeh je time veći što su se prvi puta pojavili na natjecanju koje se organizira u 12 sportskih disciplina i na kojem sudjeluje više od 750 natjecatelja s pet kontinenata: iz Argentine, Australije, Austrije, Belgije, BiH, Brazila, Čilea, Danske, Francuske, Hrvatske, Italije, Južnoafričke Republike, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, SAD, Slovačke, Srbije, Švedske, Švicarske i Venezuele.

petak, 2. srpnja 2010.

ŠPD „Kolo“ - Kotoru i Cetinju na dar

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore organiziralo je 2. i 3.7.2010. koncert Šibenskog pjevačkog društva Kolo pod nazivom „Kotoru i Cetinju na dar“. Koncert u Cetinju je organiziralo Društvo crnogorsko –hrvatskog prijateljstva Ivan Mažuranić u prepunoj dvorani Zetskog Doma, a pod pokroviteljstvom predsjednika Opštine Mila Jankovića. Tomo Kusovac, predsjednik Društva, sa suradnicima pobrinuo se da boravak članovima Kolo ostane nezaboravan.
Koncert u Kotoru je organiziran u bazilici Sv. Tripuna. Obraćajući se prisutnima, Krešimir Grubić je među ostalim kazao: „U ova dva dana koliko smo tu shvatili smo koliko smo uistinu povezani. I ne mislim pritom samo na isto more koje nas hrani, isto sunce koje nas grije i isti kamen na kojem smo odrasli. Mislim prvenstveno na isti mentalitet ljudi odraslih u ovom mediteranskom raju, istu dušu i ljubav prema pismi. I zato bez imalo sumnje, od srca mogu reći da se ovdje osjećamo kao doma. Iskreno se nadam da ćete u našoj pjesmi uživati barem onoliko koliko smo mi uživali u vašoj predivnoj zemlji.“

četvrtak, 1. srpnja 2010.

Posjet Josipovića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović doputovao je, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, 1. srpnja u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori. Uz najviše državne počasti, hrvatskog predsjednika i izaslanstvo na pisti podgoričke zračne luke dočekao je predsjednik Crne Gore. Josipović, kojemu je ovo bio prvi službeni posjet Crnoj Gori otkako je preuzeo dužnost, po dolasku se susreo s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.