Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

utorak, 10. svibnja 2011.

Domjenak Podružnice Podgorica

Dan 07.svibanj za HGD Podružnicu Podgorica je protekao u znaku proslave i obilježavanja useljenja u prostorije, koje su ustupljene na korištenje od strane Oprštine Podgorica.

Povodom tog događaja upriličeno je gostovanje predsjednice Podružnice dr. Svjetlane Zeković i Jurice Žarkovića u jutarnjem programu TV CG, gdje je istaknut značaj HGD u cjelini, aktivnosti i planovi za sljedeći period. Ovo gostovanje je bilo veoma zapaženo, što je rezultiralo većim brojem obraćanja građana Podružnici.

Istog dana, za članove Društva, kao i za mnogobrojne uzvanice iz kulturnog i javnog života, organiziran je domjenak u prostorijama Podružnice.

Nakon pozdrava upućenog prisutnim uzvanicama, gostima i članovima, predsjednica Podružnice dr. Svjetlana Zeković je posebno istakla rezultate koji su postignuti u protekloj godini. Posebno je istala da smo uspjeli sredstvima dodijeljenim od Opštine, Ambasade Republike Hrvatske, kao i donacijom članova, da oformimo lijep i prijatan ambijent za okupljanje i druženje naših članova. Isto tako stvoren je bogat knjižnički fond poklonom Matice Hrvatske kao i od strane članova Podružnice.

Ispred Veleposlanstva Hrvatske, prisutne je pozdravila Ana Modul.
U tijeku domjenka otvorena je samostalna izložba člana Podružnice dr. Vesne Oborine, pod nazivom -Razglednice sa Jadrana -, a sadržala je 20 akvarela.

Uz bogato posluženje, za prijatan ugođaj u toku domjenka pobrinuo se glazbeni trio Marka Klepića "Prijatelji".













Prilika je bila i da objavimo našu novu e-mail adresu: hgd-podgorica@t-com.me