Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

petak, 14. listopada 2011.

Okrugli stol lokalne uprave Kotor

Od 10. do 16. listopada 2011. godine, gradovi i mjesta 47 zemalja članica Savjeta Europe pozvani su da se pridruže europskoj sedmici lokalne demokracije na temu „Ljudska prava na lokalnom nivou“.
Lokalna samopurava Opštine Kotor u suradnji sa EKO CENTROM Delfin uzela je učešća u promociji ovog događaja, organizirajući dva okrugla stola. Prvi okrugli stol odnosio se na promociju suživota različitih nacija, religija i kultura na našem području, dok je tema drugog bila suradnja lokalne uprave i civilnog sektora.
Na poziv gradonačelnice Kotora Marije Čatović, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore uzelo je učešća u radu drugog okruglog stola pod nazivom „Saradnja, potencijali i mogućnosti, Lokalna uprava Kotor – NVO“, koji je održan 14. listopada u palati Bizanti u Kotoru.
Prisutne je pozdravila gradonačelnica Marija Ćatović, a o suradnji Opštine i NVO sektora govorili su Sekretar za kulturne i društvene djelatnosti Nenad Radunović i glavni menadžer Opštine Kotor Đorđe Vukčević. Moderator je bila Ljilja Radunović predsjednica EKO CENTRA Delfin, a ispred HGD CG skupu je prisustvovala tajnica Danijela Vulović.
Medijski sponzor je Skala Radio.