Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

četvrtak, 6. siječnja 2011.

Apel za pomoć obitelji Marković

Marković, nakon požara u obiteljskoj kući
( Radio Kotor)
U ranim jutarnjim satima prvog dana nove godine u naselju Kamp u Dobroti izgorjela je do temelja kuća obitelji Marka Markovića, rodom iz Stoliva, žene mu Franice, rodom Janković iz Mula i sinova Davora i Marija. Mario, radnik Vatrogasne jedinice Kotor, zadobio je opekline prvog stupnja i nalazi se na liječenju u kotorskoj bolnici.
Članovi su Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, i naše će društvo pomoći sukladno svojim mogućnostima. Također upućujemo apel svima ljudima dobre volje i institucijama da pomognu obitelji Marković.
Uplate se mogu izvršiti na ime Marko Marković
br. 510220896023-001605  kod Crnogorske komercijalne banke

U požaru je uništeno gotovo cijelo pokućstvo, a vatra je na jednom mjestu probila i krov.
"Šteta je velika ali kada je živa glava na ramenima, sve će se popraviti", kaže Marko za Radio Kotor. On smatra da je kvar na elektro-instalaciji u dječjoj sobi vjerojatno uzrok požara, te da su vatrogasci došli odmah po dojavi i uradili što se moglo, spriječivši i da vatra zahvati okolne, također montažne kuće.
"Negdje pred svitanje osjetio sam dim. Mario je spavao, ali sam bio toliko priseban da ga izbacim iz kuće u totalnom mraku, da ne bi došlo do gušenja. Zahvaljujem se vatrogascima na čelu sa komandirom Edom Kovačićem jer su brzo reagirali. Mlađi sin nije bio tu, već samo nas dvoje i žena", kaže Marković.
On se zahvalio susjedima koji su odmah pritekli u pomoć i izrazio očekivanje da će i Općina Kotor izraziti razumijevanje za situaciju u kojoj se našla njegova obitelj.