Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

subota, 19. travnja 2008.

7. godišnja skupština

Sedma Godišnja skupština održana 19. travnja 2008. bila je posebna zbog simbolike mjesta njezinog održavanja. Riječ je o pograničnom gradu, prvom crnogorskom susjedu Republici Hrvatskoj. Najpozvanijem za suradnju sa susjedima u drugoj državi. Grad u kome vlast obnaša opozicija, SNP.
Odluka rukovodstva HGDCG da se u Herceg Novom održi VII. skupština i Izložba Boka na starim razglednicama je bila potvrda jednog od programskih principa Društva - suradnja dvije države, Crne Gore i Republike Hrvatske.
Predsjednik općine Herceg Novi Dejan Mandić pokazao se kao izuzetan domaćin.U neslužbenom razgovoru je istaknuo: Ovo je trebalo Herceg Novom, misleći na ovakav skup. Slično mišljenje su imali i predstavnici pojedinih stranaka.
Skupštini je nazočilo 116 delegata iz Crne Gore. Svojim prisustvom Skupštinu su uveličali generalni konzul Republike Hrvatske u CG Božo Vodopija, kao i delegati iz Podgorice, Bara, Kotora, Tivta i grada domaćina. Nakon Skupštine HGD- u je pristupio i jedan broj novih članova. Na koktelu koji je upriličio predsjednik općine Herceg Novi, nakon otvaranja spomenute izložbe, zapažene su mnoge poznate ličnosti javnog, kulturnog i sportskog života.