Hrvatsko građansko društvo Crne Gore

nedjelja, 19. lipnja 2011.

Svečanost povodom jubileja


Svečana skupština, povodom 10. godina postojanja Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, održana je u subotu, 18. lipnja, u hotelu Splendid u Bečićima.

O rezultatima Društva u proteklih 10. godina govorio je dr Ivan Ilić, predsjednik HGD CG. On je podsjetio na značajne rezultate koje je Društvo postiglo u proteklom periodu, postignutim rezultatima u kulturi, nakladništvu, i aktivnostima na afirmaciji autohtone hrvatske manjine u Crnoj Gori. Dr Ilić je kao veoma značajne istakao dobru suradnju sa Ministarstvom kulture Crne Gore, Općinom Kotor, Dubrovačko - neretvanskom županijom, Bokeljskom mornaricom, gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom, Maticom crnogorskom, Nacionalnom zajednicom Crnogoraca u Zagrebu, Hrvatskom maticom iseljenika u Splitu, Kotorskom biskupijom, i posebno istakao kontinuiranu pomoć od Vlade Crne Gore.


Na svečanoj skupštini dodijeljena su i specijalna priznanja, institucijama i pojedincima, za doprinos razvoju i afirmaciji Društva. Dobitnici priznanja su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Dubrovačko-neretvanska županija, Nacionalna zajednica Crnogoraca u Zagrebu, Milo Đukanović, bivši premijer Crne Gore, Branka Bezić-Filipović, voditeljica Hrvatske matice iseljenika Split, Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.
Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turčinović, Ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović, generalni konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Božo Vodopija, saborska zastupnica Đurđa Adlešić, poslanik Hrvatske građanske inicijative u parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, zamijenik župana DNŽ Frano Skokandić, podpredsjednik Općine Kotor Andrija Popović, admiral Bokeljske mornarice Miloš Milošević, predsjednik Matice crnogorske Branko Banjević, predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca u Zagrebu Radomir Pavićević, i brojne druge političke i javne ličnosti iz Crne Gore i Hrvatske.

U zabavnom dijelu programa učestvovale su klape Bisernice Boke iz Kotora i Kumpanji iz Blata, kao i Sebastijan Vukosavić, član VIS Amadeus iz Dubrovnika.


Hrvatsko građansko Društvo svim svojim članovima čestita ovaj značajni jubilej uz zahvalnost svima onima koji su u proteklom periodu svojim radom doprinijeli da Društvo postigne tako značajne rezultate.